Post Partum Paket

Äntligen har jag hittat ett sätt att kombinera min kärlek för matlagning och min passion för att vårda och stärka människor i allmänhet, men kvinnor i synnerhet.

Under de snart 11 år jag har jobbat som sjuksköterska har jag många gånger undrat hur det är möjligt att man så ofta får servera patienter tråkig, smaklös och ofta oaptitlig mat. Ska inte vården vara en förebild och visa patienter hur de ska äta för att minska risken att de komma tillbaka? Hur mycket svårare blir det inte att piggna till, återhämta sig och läka om maten är dålig?

Efter en relativt kort karriär som doula har det blivit tydligt att många nyförlösta inte bara äter sjukhusets undermåliga mat utan fortsätter äta sämre än vad de många gånger önskar när de väl kommer hem. De är trötta, har ingen energi att varken handla eller laga. Som om det inte vore nog så får de sällan någon information om kosten efter förlossningen. Böcker och broschyrer är fulla av information om vad man får och inte går äta inför och även under graviditeten, men efter då?

Jag är absolut ingen nutritionsexpert, men när jag gör min mat till nyförlösta har jag några få hörnstenar jag håller mig till som jag tror en kommer långt på:

  1. Det ska se aptitligt ut

  2. Det ska vara lätt att laga

  3. Det ska vara fiberrikt

  4. Det ska vara färggrant

  5. Klimatsmart - mycket närodlat, ekologiskt samt bra förpackningar.

Målet är att 90 % av ingredienserna är ekologiska, “räddade” och/eller svenska, samt mycket säsongsbaserat. På så sätt maxar man smak, näringstäthet och bespar klimatet.

// OPOKUA

FB6E765B-615B-484A-BA89-096237B6957C.JPG

“Återigen, stort tack för ett grymt matpaket. Ska definivit rekommendera och sprida vidare!"

Kund, födande november 2020

IMG_2291.jpg

“Tusen tack för den godaste maten! Det va helt fantastiskt och vi är så tacksamma.”

Kund, födande oktober 2020

Beställning och innehåll

I PPP ingår:

Frukost - T.ex. grötmix, fröblandning, torkad frukt, nötsmör

Lunch/middag - T.ex. superlen morotssoppa, ramen, belugabolognese, portugisisk sardinpaj

Mellis - 3 olika smoothiebaser

Snack - t.ex. raw ballz, flap jacks, bars, mörk choklad

Extra - Amningste eller hallonbladste från Gryningen

Att tänka på innan beställning

All mat kommer i glasburkar för att kunna användas om och om igen. Dessa skall hämtas och lämnas tillbaka av beställaren till Liljeholmen när maten ätits upp eller senast 10 dagar efter leverans. Om en burk skadas/går sönder så betalar man 50 kr per skadad burk. Sånt händer.

PPP kan beställas av alla till alla. Gravida, nyblivna föräldrar, de som förlorat ett barn, nyopererade eller någon som kämpar med att försöka få barn. Veganer, köttätare, glutenallergiker, allätare.

Jag tar emot och bekräftar så många beställningar jag kan, men det är “first come, first serve” som gäller så god framförhållning rekommenderas.

Efter beställning

Efter man fyllt i och skickat beställningsformuläret skickar jag en bekräftelse på att jag tagit emot beställningen. Sedan meddelar beställaren när de kommit hem/är redo för leverans och i samband med det görs betalningen via Swish. Sen är det bara att njuta och stärkas av maten.

Kostnad

 

695 kr. PPP är för en person i tre dagar.

Beställningsformulär